FUNX IN 2018

FUNX MUSIC AWARDS

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. Luisteraars van NPO FunX stemden drie weken lang op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Vanuit Paradiso in Amsterdam reikte FunX de FMA’s uit in elf categorieën: Artist Of The Year, Best Song, Best FunX Talent, Best Album, Best Collabo, Best DJ, Best Group, Best MC, Best Singer, Best Producer en Best Video. Host van de avond was FunX-dj Shay Kreuger.

Lees meer

KWF x FUNX

NPO FunX komt een jaar lang in actie voor KWF Kankerbestrijding. Radio-dj Fernando Halman roept luisteraars op om namens KWF met hem mee te doen aan de Dam tot Damloop op 23 september. Met team FunX/KWF zamelen de deelnemers geld in en vragen ze aandacht voor jongeren die te maken krijgen met kanker.Daarnaast worden zowel op beeld als online portretten gemaakt worden van jongeren die kampen met de ziekte. Ook zal er in verschillende programma’s aandacht zijn voor de ziekte.

Lees meer

FUNX MEDIA BUSINESS AWARD

FunX Media is verantwoordelijk voor de verkoop van reclamecommercials op FunX. Daarnaast dient FunX Media ook als kweekvijver voor jonge ondernemers en organiseert het platform jaarlijks het businessevent, FunX Media Business Award. Om jongeren op weg te helpen binnen het ondernemerschap bieden wij motiverende pitches, speeches en masterclasses. Alles om jou als ondernemer te laten groeien en jouw netwerk te vergroten.

FUNX ZEGT BISMILLAH!

Op social media, FunX.nl en on air staat jongerenzender NPO FunX uitgebreid stil bij de Ramadan. In de islamitische maand voor bezinning, spiritualiteit, liefde en samenzijn viert FunX de ramadan met haar luisteraars. Iedere avond van de vastenmaand klopt een FunX-presentator aan bij een luisteraar of artiest om het laatste half uurtje voor de iftar begint, mee te beleven en daarna samen te eten.

Lees meer

HET PLEINTJE VAN

Voor de serie Het Pleintje Van gaat FunX-reporter Laila Khatiri met verschillende voetballers terug naar de plek waar het voor hen allemaal begon. Dit keer is het de beurt van Yassin Ayoub. Op een pleintje in Amsterdam-Noord vertelt hij over zijn jeugd, de moeilijke momenten uit zijn carrière en de onvoorwaardelijke liefde voor zijn ouders.

Bekijk serie

FUNX 16 JAAR

We vierden onze zestiende verjaardag dit jaar groots met een dikke FunX Sweet 16 party en die fissa was lit 🔥! Dankzij optredens van onder andere Young Ellens, Gio, Jairzinho, Mula B, Tur-G en Esko Ft. Lauwtje en Hansie kon niemand stilstaan, maar ook dankzij de dikke tunes die dj’s draaiden en de acts van de acrobaten en dansers werd het een avond om nooit meer te vergeten!

DJ BATTLE

FunX daagt ook dit jaar dj’s uit om zoveel mogelijk tracks aan elkaar te mixen binnen drie minuten. Miguell Kaidel mag zich na een bloedstollende battle de winnaar van de FunX DJ Battle 2018 noemen! De winnaar gaat niet alleen naar huis met de felbegeerde FunX DJ Belt, maar mag ook een set draaien tijdens de FunX Music Awards en hij krijgt een kwartaal lang een eigen uur op FunX.

Lees meer

FESTIVALS

Van Pal Mudo tot Woo Hah! en van Encore tot de Canal Parade. FunX is overal waar de doelgroep ook is en doet live verslag vanaf de grootste festivals.

Het Straatteam is het visitekaartje van het jongerenradiostation. Het promotieteam bestaat uit vijftig FunX-luisteraars, afkomstig uit Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en omstreken. Het Straatteam werd in de zomer van 2018 meer dan 20 keer ingezet. Onder andere bij Vunzige Deuntjes, Rotterdam Unlimited, Encore en Pal Mundo, ging het team aan de slag.

CANAL PARADE

FunX heeft ook dit jaar een eigen boot tijdens de Canal Parade. Door mee te varen en ter plekke verslag te doen wil FunX zijn luisteraars de boodschap meegeven dat iedereen zichzelf kan zijn. Luisteraars, FunX-dj’s en BN’ers stappen aan boord om samen aandacht te vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s.

Lees meer

FUNX TALENT

In het radioprogramma FunX Talent zoekt de jongerenzender elke zondag tussen 13.00 en 15.00 uur naar veelbelovend hiphop-, R&B-, dance- en reggae-talent van eigen bodem. In de show zijn talenten uit eigen stad te horen. De artiesten doen mee aan een competitie: een traject van acht weken waarin FunX beginnend talent de kans biedt om hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent.

Lees meer

FUNX PODCASTS

Hoe maak jij je dromen waar? Elke week praat FunX-dj Eva met opvallende gasten. Ze delen hun struggles en vertellen je eerlijk hoe zij hun weg vinden. Is het keihard werken? Moet je beschikken over een bijzonder talent? Of is het een kwestie van geluk?

Lees meer

BEHIND THE SCENES: LEAFS

Leafs gaat keihard. Hij is nog maar zestien jaar en heeft al een hoop bereikt op het gebied van muziek. Toch leeft hij niet alleen voor het geld en de fame. Zijn prioriteiten: “school, familie en happiness”. FunX-reporter Laila Khatiri volgde de inspirerende tiener en nam een kijkje behind the scenes bij zijn optredens bij Appelsap en Lowlands.

Lees meer

DIXTE 1000

Oh Djadja… Keke do you love me… Dis een andere trein… L-I-T, die fissa is lit… Zomaar een paar lines die je hoort in de NPO FunX DiXte 1000; dé hitlijst met duizend dikke tracks die is samengesteld door de luisteraars van FunX. Van maandag t/m vrijdag hoor je de DiXte 1000 Avondshow, gepresenteerd door FunX dj’s Fernando Halman en Ouassima Tajmout. Tijdens deze show schuiven de grootste artiesten aan voor mast-ups, live acts en rapsessies. Zo ging de Van Klasse #DiXte1000 sessie viral en staat de teller inmiddels op ruim 1 miljoen views op Youtube.

Lees meer

BLOKPARTY

Herinner jij je nog het moment dat minister Blok zich negatief uitsprak over de multiculturele samenleving? FunX bewijst het tegendeel door de ‘Blokparty’ te organiseren. Dit feest staat volledig in het teken van samen leven door elkaar te respecteren en accepteren. Niet door te wijzen naar de verschillen, maar door samen te genieten van lekkere hapjes en de party met prachtige optredens van Nanie Fofie, Jermaine Niffer, Derek Otte, Murth Mossel, DJ Irwan, Riza, Miguell Kaidel en The Block Party.

Het is pijnlijk dat we een minister in 2018 moeten bewijzen dat de multiculturele samenleving wel degelijk geslaagd is. Of zoals spoken word-artiest Derek Otte het mooi zei tijdens de Blokparty: “Ik vind het supertof dat dit georganiseerd wordt, maar ik vind het tegelijkertijd ook heel verdrietig dat dit georganiseerd moet worden. Snap je? Dat bepaalde opmerkingen nog gemaakt worden, dat mensen een bepaald wereldbeeld hebben alsof mensen niet samen zouden/moeten kunnen leven.”

Ga naar instagram

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur