FUNX IN 2020

ALLE HIGHLIGHTS, PROJECTEN EN EVENEMENTEN VAN FUNX OP EEN RIJTJE

DEBT TALK

NPO FunX heeft zich met het ‘schuldenjaar’ in 2019, een jaar lang ingezet voor jongeren in de schulden. Er wordt namelijk nog veel te weinig aandacht besteed aan het slecht functionerende schuldensysteem. Het schuldenjaar werd afgesloten met Debt Talk, een event waarbij jongeren en instanties met elkaar in gesprek gaan over de schuldenproblematiek in Nederland.

Tijdens de Debt Talk werd gesproken en gediscussieerd over de schuldenproblematiek in Nederland. Onderwerpen als toeslagen, betaalachterstanden en leren omgaan met geld kwamen aan bod. Verschillende betrokkenen deelden hun verhalen on stage: van jongeren met schulden tot andere ervaringsdeskundigen en beleidsmakers. Politici, waaronder Marijke van Beukering (D66), Jasper van Dijk (SP) en Tunahan Kuzu (DENK), waren aanwezig om het gesprek aan te gaan. Ook special guests Qucee en Bart van Houten, van het muzieklabel Van Klasse, waren aanwezig om jongeren te inspireren om uit hun schuld te komen.

Lees meer

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Lees meer

FUNX MUSIC AWARDS

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. Luisteraars van NPO FunX stemden drie weken lang op hun favoriete artiesten in de categorieën: Artist Of The Year, Best Song, Best FunX Talent, Best Album, Best Collabo, Best DJ, Best Group, Best MC, Best Singer, Best Producer en Best Video. Een mijlpaal dit jaar was het feit dat de FunX Music Awards voor het eerst in de geschiedenis live werd uitgezonden op NPO3. Vanwege de pandemie helaas zonder publiek, maar dat maakte de show er niet minder op. Er vonden spectaculaire optredens plaats en de grote winnaars van de avond waren Boef en Numida.

Lees meer

FUNX EMPWR

In 2020 zette FunX Media zich in voor jongeren met een ondernemende mindset om hen in hun kracht te zetten en te voorzien van kennis en tools om te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Dit in samenwerking met verschillende instanties en gemeentes. Eind 2020 herpositioneerde FunX Media zich naar FunX EMPWR.

FUNX EMPWR is hét platform voor jongeren (18-35 jr ) uit een multiculturele omgeving waar zij worden empowered en de juiste tools krijgen om hun doelen te bereiken en de beste versie van zichzelf te worden.
FunX EMPWR helpt deze groep jonge talenten het beste uit zichzelf te halen. Door voorbeelden te laten zien waarin ze zichzelf herkennen. Door de juiste tools te geven en deuren voor ze te openen. Maar vooral door ze te laten ontdekken wie ze echt zijn en hen de ruimte geven om zichzelf te zijn.
Samen met partijen en instanties zoals Gemeente Amsterdam Nieuw West, Albeda en Foundation faciliteert FunX EMPWR in 2021 ook events en workshops.

 

FUNX TALENT

In het radioprogramma FunX Talent zoekt de jongerenzender elke zondag tussen 19.00 en 21.00 uur naar veelbelovend hiphop-, R&B-, dance- en reggae-talent van eigen bodem. In de show zijn talenten uit eigen stad te horen. De artiesten doen mee aan een competitie: een traject van acht weken waarin FunX beginnend talent de kans biedt om hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent.

Lees meer

DIXTE 1000

De DiXte 1000 is dé hitlijst met duizend dikke tracks die is samengesteld door FunX luisteraars. Iedere jaar kunnen de luisteraars stemmen op een top vijf en in 2020 eindigden Boef en Numida op de eerste plaats met hun track Tout Est Bon!

Lees meer

VOORUITBLIK 2021

ZET JE STEM NIET OP MUTE

Het afgelopen jaar hebben FunX-jongeren bewezen dat ze weldegelijk betrokken zijn bij politieke en maatschappelijke onderwerpen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Black Lives Matter-demonstraties en de Women’s March waarbij tienduizenden jongeren hun huis uitgingen om hun idealen te laten horen. Het is nu tijd om die idealen om te zetten naar een stem op 17 maart. Daarom zegt FunX: Zet je stem niet op mute! Nu is het moment.

NEW SCHOOL HEROES

FunX heeft het wel gezien met al die oude boeken, stoffige lessen en koloniale helden. Daarom trekt FunX met vier New School Heroes langs middelbare scholen in Nederland. Tijdens een scholentour worden gesprekken gevoerd onder leiding van Défano Holwijn, waar jongeren de helden van nu alles mogen vragen over zaken die voor hen écht belangrijk zijn en die je niet vindt in de schoolboeken. Hoe ga je om met racisme? Hoe deal je met de druk van social media? Hoe zorg je dat je naast succesvol ook mentaal gezond blijft? In dit eerste seizoen delen Anna Nooshin, Nasrdin Dchar, Fadim Kurt en Winne de lessen van hun leven en gaan ze het gesprek aan met de toekomstige generatie.

Lees meer

ALBEDA NEXT X FUNX EMPWR

Albeda presents: Albeda Next. Een beweging, van studenten, docenten en het bedrijfsleven. Ze programmeren extra curriculaire activiteiten voor studenten die een sterke link hebben met loopbaan en burgerschap. Een inclusief concept voor studenten voor alle opleidingen. In het kader van 21ste eeuwse vaardigheden, inspiratie en talentontwikkeling worden activiteiten, workshops en masterclasses voor en door studenten georganiseerd. Een aantal van deze workshops worden verleend door FunX EMPWR. Het doel is om ontmoeting en verwondering te stimuleren en studenten te ondersteunen bij het vormen van hun netwerken en klaarstomen voor een leven lang ontwikkelen!

Lees meer

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur