FUNX IN 2021

ALLE HIGHLIGHTS, PROJECTEN EN EVENEMENTEN VAN FUNX OP EEN RIJTJE

BIG MIC

In de nieuwe FunX-reeks BIG MIC ging FunX-reporter Shaquille in verschillende steden de straat op om talentvolle voorbijgangers de kans te bieden om hun rap- of zangskills tentoon te stellen.

Lees meer

FUNX MUSIC AWARDS

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. Luisteraars van NPO FunX stemden drie weken lang op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Vanuit AFAS Live in Amsterdam reikte FunX de FMA’s haar achtste editie uit in elf categorieën: Artist Of The Year, Best Song, Best FunX Talent, Best Album, Best Collabo, Best DJ, Best Group, Best MC, Best Singer, Best Producer en Best Video. Host van de avond was FunX-dj Fernando Halman.

Tijdens de jaarlijkse awardshow strijden FunX-artiesten om de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland. Natuurlijk vonden er ook toffe optredens plaats. Zo stonden Kevin, Chivv, Boef, Numidia, Cho, Bryan Mg, Ashafar, Yssi SB, Sarita Lorena en ADF Samski op het podium, net als FunX Talent-winnaars Dellie en Badboygoodvibes. In 2020 mocht Akwasi de allereerste Power Award in ontvangst nemen voor zijn keiharde inzet voor de Black Lives Matter-movement. De eer was vorig jaar aan hem om diezelfde award in 2021 te overhandigen aan Défano Holwijn. En dat is meer dan verdiend na alle mooie dingen die hij heeft bereikt met onder andere FC Avondklok. Yade Lauren en Kevin waren de grote winnaars van de avond. Allebei sleepten ze vier awards binnen, waaronder Artist of the Year – Female en Artist of the Year – Male.

Bekijk de show

FUNX DIXTE 1000

De DiXte 1000 is dé hitlijst met duizend dikke tracks die is samengesteld door FunX luisteraars. Iedere jaar kunnen de luisteraars stemmen op een top vijf. In 2021 eindigde Broederliefde op #1 met de track Vuur!

Lees meer

FUNX EMPWR

Begin 2021 richtte FunX de extra tak op genaamd: FunX EMPWR. FunX EMPWR is hét platform voor jongeren met een ondernemende mindset (18-35 jr ) uit een multiculturele omgeving waar zij worden empowered en de juiste tools krijgen om hun doelen te bereiken. Door voorbeelden te laten zien waarin ze zichzelf herkennen. Door de juiste tools te geven en deuren voor ze te openen. Maar vooral door ze te laten ontdekken wie ze echt zijn en hen de ruimte geven om zichzelf te zijn.
Samen met partijen en instanties zoals Gemeente Amsterdam Nieuw West, Albeda college en Foundation faciliteert FunX EMPWR ook events en workshops.

In 2021 vond de vierde editie van FunX EMPWR plaats onder de naam Business Takkies. Hét talkshow event waar je tips krijgt van ervaren ondernemers en leert van hun struggles en succes. Open gesprekken over the good, bad & ugly. Tijdens Business Takkies raak je geïnspireerd door de verhalen van verschillende ervaren ondernemers.

 

 

ZET JE STEM
NIET OP MUTE

Het was weer zover: Maandag 15 maart mochten kiezers drie dagen lang stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Iedereen heeft andere redenen om te stemmen, maar een ding is zeker: zet je stem niet op mute en ga stemmen! #ZetJeStemNietOpMute

Lees meer

PETITIE KETI KOTI: MAAK 1 JULI EEN NATIONALE VRIJE DAG!

In 2021 voerde Funx samen met Stichting Nederland Wordt Beter en The black Archives een aantal weken een actie en petitie om van 1 juli, Keti Koti, een nationale vrije dag te maken. Op deze dag wordt het leed en het onrecht dat de tot slaaf gemaakten is aangedaan herdacht en wordt de afschaffing van de slavernij gevierd. De petitie met maar liefst 60.960 verzamelde handtekeningen zijn toentertijd overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag. Ouassima was erbij aanwezig en sprak met verschillende politici.

Lees meer

VAN STRAAT NAAR PLATINA

In de YouTube serie gaat Ouassima  elke week met een artiest in gesprek. Niet om over het succes te praten, maar over de weg vol struggles er naartoe.

MENTAL HEALTH CLUB

Bij FunX Mental Health Club snappen we dat het leven niet 24/7 fissa is. Het is oké om je rot te voelen. Of je nou dealt met een depressie, niet goed weet hoe je hulp moet vragen of te maken hebt een burn out: je bent niet alleen. In deze podcast bespreekt Tannaz met verschillende gasten hoe zij dealen met hun mental health struggles en krijg je de handigste tips van experts.

Lees meer

FUNX
ZOEKT
PRESENTATOR

In ‘FunX Zoekt Presentator’ kregen vier kandidaten de kans om het nieuwe gezicht van FunX te worden. Onder toeziend oog van presentatoren Fernando Halman en Ouassima Tajmout lieten de kandidaten zien wie het in zich heeft om de nieuwe presentator te worden. Uiteindelijk is FunX Zoekt Presentator dit jaar gewonnen door Sara.

FUNX TALENT: SUMMER VIBES

Tijdens de zomerperiode in 2021 ging het nieuwe seizoen van FunX Talent volledig om die heerlijke Summer Vibes. Aan producer Architrackz de taak om als hoofdjurylid de talenten te beoordelen. De winnaar Badboygoodvibes ging er niet alleen vandoor met de eer, maar ook met gegarandeerde air-play een een half jaar professionele begeleiding vanuit FunX.

VOORUITBLIK 2022

FUNX
STRAAT
TEAM

Het promotieteam van FunX heeft bijna twee jaar stil gestaan vanwege corona. Gelukkig komt na regen zonneschijn. FunX gelooft  dat het straatteam dit jaar een comeback zal maken. Members van het Straatteam krijgen speciale spots op de call list van FunX, ze representeren FunX op de tofste feesten, festivals en maatschappelijke events. Ze delen meningen over verschillende topics tijdens onderzoeken én FunX connect ze zodra er figuranten nodig zijn. Ook houden de members van feesten, maar als het erop aankomt zijn ze bereid om hun stem te laten horen voor en door jongeren! Because they are the sound of the city!

WEEK VAN HET GELD: MONEY MOVES

Van 28 maart t/m 1 april gaat FunX samenwerken met Gemeente Amsterdam en Ministerie van Economische Zaken tijdens ons project Week van het geld, radio content creëren. Waarbij FunX extra veel aandacht besteed aan de financiële situatie van jongeren. De meeste mensen praten hier liever niet over, omdat ze hun geldzaken privé willen houden. In FunX Money Moves doen jongeren wél een boekje open over hun financiële situatie. De focus dit jaar ligt op digitaal geld. De populariteit van crypto, NFT, online beleggen en online gokken is enorm.

Op 1 april was er hoog bezoek in de studio op het FunX hoofdkantoor in Rotterdam. Koningin Máxima was namelijk aanwezig. Als erevoorzitter van platform Wijzer in Geldzaken kwam ze in het kader van de Week van het Geld onder meer praten over haar eerste bijbaantje, de grootste financiële valkuilen en hoe haar kinderen omgaan met zakgeld.

REPRESENT JOUW STAD TOUR

Dit jaar zal de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden op 16 maart. Daar willen wij onze doelgroep aan verbinden. Met als doel dat ook zij gaan stemmen. Dit zullen wij doen vanuit ons programma ‘Represent Jouw Stad Tour’. Met een FunX tour bus zullen wij 9 maart t/m 15 maart naar Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Tilburg toeren om een luisterend oor te bieden aan de jongeren uit de stad en hen een platform te bieden.

In samenwerking met de burgemeesters van de steden, willen wij een ‘podcast’ vibe creëren om deze problemen bespreekbaar te maken. Het doel is om ervoor te zorgen dat deze jongeren zich gehoord voelen en dat er daadwerkelijk iets wordt gedaan met de ‘problemen’ van deze wijken.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur