FUNX IN 2019

FUNX MUSIC AWARDS

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. Luisteraars van NPO FunX stemden drie weken lang op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Vanuit Paradiso in Amsterdam reikte FunX de FMA’s uit in elf categorieën: Artist Of The Year, Best Song, Best FunX Talent, Best Album, Best Collabo, Best DJ, Best Group, Best MC, Best Singer, Best Producer en Best Video. Host van de avond was FunX-dj Fernando Halman. Een nieuw element tijdens deze editie was de award voor ‘Female artist of the year’ gewonnen door Famke Louise.

Lees meer

PRANK JOSYLVIO

Elk jaar wordt een naar aanloop van de FunX Music Awards een artiest uit de urban scene geprankt. Dit keer was Josylvio het slachtoffer. Josylvio is gevraagd om het gezicht te zijn van een nieuw merk – tenminste, dat denkt hij. Hij móét op tijd bij zijn afspraak in Amsterdam zijn, maar met privéchauffeur Matthijs achter het stuur zal dat niet lukken. Deze onhandige en gestreste chauffeur moet namelijk eerst nog een pakketje én zijn mattie Randy ophalen. En dan is hij ook nog eens constant de weg kwijt… Hoe lang kan Josylvio zijn geduld bewaren?

 

FESTIVAL­SEIZOEN

Van Pal Mudo tot Latin Village en van Zomer carnaval tot de Canal Parade. FunX is overal waar de doelgroep ook is en doet live verslag vanaf de grootste festivals. Het Straatteam is het visitekaartje van het jongerenradiostation. Het promotieteam bestaat uit vijftig FunX-luisteraars, afkomstig uit Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en omstreken. Het Straatteam werd in de zomer van 2019 meer dan 20 keer ingezet. Onder andere bij Vunzige Deuntjes, Oh My! Music Festival, Parels van de Stad en Triangle, ging het team aan de slag.

FUNX MEDIA

Meer dan ooit zette FunX Media zich in om ondernemende multiculturele jongeren te motiveren en inspireren aan de hand van verschillende evenementen. FunX Media organiseert in samenwerking met The Student Hotel een aantal keer per jaar: ‘Mind Your Business’. Iedere editie staat een ander thema binnen het ondernemerschap centraal. Deskundigen en bekende ondernemers (rolmodellen) delen hun struggles en successen met bezoekers en geven praktische tools aan de hand van workshops en panelgesprekken.

Lees meer

FUNX TALENT

In het radioprogramma FunX Talent zoekt de jongerenzender elke zondag tussen 19.00 en 21.00 uur naar veelbelovend hiphop-, R&B-, dance- en reggae-talent van eigen bodem. In de show zijn talenten uit eigen stad te horen. De artiesten doen mee aan een competitie: een traject van acht weken waarin FunX beginnend talent de kans biedt om hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent.

Lees meer

DIXTE 1000

‘Tis een andere trein…Ye ye ye…Ja we kunnen dom doen baby… dit is maar een greep uit een van de vele hits die te horen waren tijdens de DiXte 1000 , dé hitlijst met duizend dikke tracks die is samengesteld door FunX luisteraars. Iedere jaar kunnen de luisteraars stemmen op een top vijf en de cijfers logen niet want Henkie T en Jonna Fraser hebben met DomDoen de eerste plaats weten te bemachtigen in de FunX DiXte 1000! De boys kregen uiteindelijk de allermeeste stemmen en mogen zichzelf de allerdikste van 2019 noemen.

Lees meer

GOOD VIBES DINNER

Als je Fernando zegt, dan zeg je good vibes only. De positieve FunX-dj heeft de afgelopen decemberdagen iedere ochtend in zijn radioshow met iemand gesproken die good vibes verspreidde. Uiteindelijk heeft hij al die mensen uitgenodigd voor een speciaal Good Vibes Diner met optredens van Jayh Jawson, Zefanio en de mannen van ValsBezig. De liefde was aanwezig in de zaal vol mensen die iets goed hebben gedaan voor een ander.

Lees meer

FUNX STRIJDERS

In FunX Strijders nemen Nixon, Shaquille en Youssef het iedere week op tegen Vanessa, Ouassima en Zoë Livay. Ze doen de gekste challenges. Het verliezende team moet een tegenprestatie uitvoeren die op z’n zachts gezegd nogal awkward is, zoals poep scheppen.

FUNX BESEFT

In ‘FunX Beseft’ bespreekt FunX actuele, culturele en lifestyle topics die jouw aandacht verdienen. Een groter bewustzijn voor de generatie van nu. Besef, niet journalisten, maar social media-gebruikers hebben ervoor gezorgd dat het geweld, de verkrachtingen, onderdrukking en executies in Sudan wereldwijd onder de aandacht werden gebracht.

Lees meer

OP JE MONNIE

Eén op de vijf jongeren heeft problematische schulden. Hoe is het om daarmee te leven? En hoe kom je weer uit de problemen? Helaas is er nog veel te weinig aandacht voor het schuldenprobleem in Nederland. Daarom zet FunX zich een jaar lang in voor jongeren met schulden. FunX zamelt geen geld in, maar steunt jongeren en geeft ze een stem. In verschillende programma’s is er aandacht voor dit thema en er verschijnen portretten van jongeren die kampen met schulden.

Lees meer

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur