De FunX-dj’s en de rest van de FunX-crew kookten samen met Yvette Dorsiel van Yvette’s Kitchen voor jongeren zonder thuis. De feestdagen breng je het liefst met je vrienden en familie door op een warme locatie, maar dit is helaas niet de realiteit voor alle jongeren. Volgens de laatste totaaltelling zijn er zo’n 9.000 jongeren in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats.

FOOD & FEEST

Door de pollepels en koksmessen in eigen hand te nemen, wil FunX de aandacht extra vestigen op de problematiek van dak- en thuisloze jongeren. FunX dj Eva presenteerde een speciale themashow die live te volgen was op FunX.

NOS OP 3 EN FUNX SPECIAL

Op de dag dat FunX Kookt wordt uitgezonden, lanceerden NOS op 3 samen met FunX een Special waarin je een kijkje krijgt in de wereld van deze dak- en thuisloze jongeren.

FunX en NOS op 3 lanceerden in 2016 de interactieve special ‘Uit Zicht’ over thuisloze jongeren. In Uit zicht nemen we je met video, audio en tekst mee in het verhaal van de thuisloze Ferdi. FunX en NOS op 3 vragen op deze manier aandacht voor een onderbelicht probleem van duizenden jongeren.

THUISLOZE FERDI

Ongeveer 9.000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 23 jaar zijn dakloos. Ze hebben geen geld, zijn vaak verslaafd en hebben geen mogelijkheden om hun situatie te verbeteren. Om deze jongeren een gezicht te geven is in Uit Zicht het persoonlijke verhaal van Ferdi te volgen. Hoe brengt hij zijn dag op straat door? Hoe gaat hij om met zijn persoonlijke bezittingen? En hoe zit het eigenlijk met persoonlijke hygiëne? Klik op de onderstaande afbeelding en beleef de struggles van een jonge Nederlandse dakloze in de interactieve special Uit Zicht.